Naslovnica Vijesti BiH Ugostitelji općine Centar oslobođeni naknade za ljetne bašte naredna dva mjeseca

Ugostitelji općine Centar oslobođeni naknade za ljetne bašte naredna dva mjeseca

ugostitelji

Vlasnici ugostiteljskih objekata u sarajevskoj općini Centar bit će oslobođeni plaćanja naknade za ljetne bašte na dva mjeseca.

Kako su saopćili iz ove lokalne zajednice, načelnik Srđan Mandić je u dogovoru i uz saglasnost Općinskog vijeća odlučio da korisnici javnih površina, koji plaćaju naknade za ljetne bašte, u potpunosti budu oslobođeni plaćanje naknada za dva mjeseca.

Odluka je donesena kao, kako su istakli, mjera podrške privrednicima u tokom pandemije koronavirusa, a korisnicima će za navedene mjesece ostati jedino obaveza plaćanja PDV-a.

Svi korisnici koji ispunjavaju uslove za postavljanje ljetnih bašti na području općine Centar pozvani su da podnesu pismene zahtjeve za oslobađanje plaćanja naknade za zauzimanje javne površine.

Najavili su da će o svim detaljima ove odluke korisnici javnih površina preciznije biti informisani početkom naredne sedmice.

Procjena je da je Općina Centar na ovaj način sa 400.000 KM podržala privrednike, odnosno da je to iznos za koji će budžet ove lokalne zajednice biti umanjen, saopćili su iz ove lokalne zajednice.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime