Naslovnica Novo Od ponoći milioni Rusa ostaju bez Instagrama

Od ponoći milioni Rusa ostaju bez Instagrama

0
Od ponoći milioni Rusa ostaju bez Instagrama
Od ponoći milioni Rusa ostaju bez Instagrama

Korisnicima Instagrama u Rusiji rečeno je da će usluga prestati raditi od ponoći.

U poruci e-pošte državnog regulatora za komunikacije savjetuje se korisnicima da premjeste svoje fotografije i videozapise s Instagrama prije nego što se on zatvori, dodajući da se mogu prebaciti na ruske vlastite „konkurentne internetske platforme“, prenosi Reuters.

Prošlog petka, 4. marta, Rusija je zabranila pristup Facebooku i Twitteru sa svog teritorija, a potom je zabranila i pristup YouTube-u.

U sedmici otkako je Kremlj blokirao Facebook, stotine hiljada Rusa pokušale su zaobići zabranu koristeći virtualnu privatnu mrežu.

VPN stvara šifriranu vezu između vašeg uređaja i udaljenog poslužitelja, koji može biti bilo gdje u svijetu, tako da u teoriji možete pristupiti stranicama blokiranim u vašoj zemlji.

Tokom protekle sedmice VPN-ovi su bili jako traženi u Rusiji. Internetska pretraživanja za VPN usluge u zemlji gotovo su se udvostručila između 4. i 10. marta u usporedbi s prethodnom sedmicom, prema Top10VPN, britanskoj kompaniji koja pregledava i preporučuje privatne mrežne usluge. Samo 5. marta bilo je najmanje 260.000 pretraživanja, dan nakon što je Facebook zabranjen.

Rusija se suočava i s bojkotom filmske i televizijske industrije. Tako je naprimjer Netflix trenutno zaustavio sve televizijske projekte povezane s Rusijom.

Vijesti o invaziji na Ukrajinu pogledajte OVDJE.

Prethodni članakZelenski: Ubijeno 13.000 ruskih vojnika
Naredni članakZašto žene ne vole fine muškarce?

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime