Naslovnica Novo Putin obišao mobilizirane regrute. Pucao iz snajpera

Putin obišao mobilizirane regrute. Pucao iz snajpera

Putin obišao mobilizirane regrute. Pucao iz snajpera

Ruski predsjednik Vladimir Putin posjetio je poligon za obuku mobiliziranih trupa i prikazan je kako puca iz snajpera u snimci koja je očito trebala pokazati njegovu ličnu podršku vojnicima koji idu u borbu u Ukrajinu.

Putina je na putovanju u Rjazanj, jugoistočno od Moskve, pratio ministar obrane Sergej Šojgu, koji ga je izvijestio o tome kako se ljudi obučavaju, saopćeno je iz Kremlja.

Na snimkama se vidi lik koji je izgledao kao Putin kako leži na zemlji i puca iz puške. U sljedećem kadru se vidi kako Putin briše prašinu sa svog kaputa, tapše vojnika po ramenu i želi mu sreću.

Posjet je uslijedio dan nakon što je Putin podigao ratni položaj Rusije i proglasio vanredno stanje u četiri okupirane regije Ukrajine koje je prošlog mjeseca odlučio pripojiti u koraku koji su Ukrajina, njezini saveznici i Generalna skupština Ujedinjenih naroda osudili kao nezakonit.Suočen s nizom poraza u ratu, Putin je prošlog mjeseca proglasio “djelomičnu mobilizaciju” kako bi pozvao stotine hiljada dodatnih vojnika te je zbog toga stotine hiljada Rusa pobjeglo je u inostranstvo kako bi izbjegli mobilizaciju.

Putin je prošlog petka rekao da će mobilizacija biti gotova u roku od dvije sedmice. U četvrtak je naredio svim ruskim regijama da učine više kako bi podržali potrebe vojske i naglasio da sve mobilizirane treba poslati na front sa odgovarajućom opremom.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime