Naslovnica Vijesti Rusija šalje odgovor: Diplomate Estonije, Letonije, Litvanije i Slovačke protjerane, imaju sedam...

Rusija šalje odgovor: Diplomate Estonije, Letonije, Litvanije i Slovačke protjerane, imaju sedam dana da napuste državu!

Dvoje zaposlenih u ambasadi Litvanije, po jedan zaposleni iz ambasade Letonije i Estonije i tri zvaničnika slovačke ambasade moraju da napuste teritoriju Rusije.

Rusija proteruje diplomate Estonije, Letonije, Litvanije i Slovačke, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

U saopštenju se precizira da dvoje zaposlenih u ambasadi Litvanije, po jedan zaposleni ambasade Letonije i Estonije i tri zvaničnika slovačke ambasade moraju da napuste teritoriju Rusije u roku od sedam dana.

Kako se ističe, Rusija kao recipročnu mjeru proteruje diplomate iz ambasada Letonije, Litvanije i Estonije. Predstavnicima misije rečeno je da Vilnjus, Riga i Talin nastavljaju da otvoreno vode neprijateljsku politiku prema Moskvi, a dejstva protiv ruskih diplomata su provokativna i neosnovana, prenosi Sputnjik.

– Šefovima diplomatskih misija izražen je snažan protest u vezi sa provokativnim, neosnovanim dejstvima protjerivanja zaposlenih u ruskim ambasadama u ovim baltičkim državama – navodi se u saopštenju.

Ambasadori baltičkih država i Slovačke pozvani su juče na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova Rusije, saopštio je portparol ministarstva.

Premijeri Slovačke, Poljske i Mađarske saopštili su u ponedeljak da podržavaju odluku Češke da protjera ruske diplomate, nakon što je iznijela sumnju da su dvoje ruskih špijuna odgovorni za eksploziju u češkom selu Vrbjetice 2014. godine, a u kojoj je stradalo dvoje ljudi.

Litvanija, Letonija i Estonija su u petak prošle nedelje zatražile da ruske diplomate napuste njihove zemlje zbog navodne špijunaže.

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime