Naslovnica Novo Ruske snage pred porazom u ključnom logističkom centru

Ruske snage pred porazom u ključnom logističkom centru

Ruske snage pred porazom u ključnom logističkom centru
Ruske snage pred porazom u ključnom logističkom centru

Ruske snage suočavaju se s “neposrednim porazom” od Ukrajinaca koji napreduju u ključnom logističkom centru u istočnoj Ukrajini, prijeteći ruskim položajima na širem prostoru i potencijalno dodatno potkopavajući moral, rekli su promatrači u četvrtak.

Ruski vojni blogeri rekli su da su ukrajinske trupe u srijedu napredovale zapadno, sjeverno i sjeveroistočno od grada Limana u regiji Donjeck. Ruske trupe ranije u maju zauzele su Liman, koji je prije rata imao 20.000 stanovnika.


“S polazne točke na desnoj obali rijeke Oskil, ukrajinsko zapovjedništvo nastavlja ofanzivu s ciljem dosezanja Svatova i okruživanja Lymana”, rekao je Rybar, proratni Telegram kanal koji dijeli dnevne izvještaje sa 800.000 svojih pratitelja.

Ključno željezničko čvorište, Liman, važno je za nastavak napredovanja ukrajinskih snaga dalje na istok bez gubljenja zamaha prije zime.

“Kolaps Limanskog džepa vjerojatno će imati velike posljedice za rusko grupiranje u sjevernom Donjecku i zapadnom Lugansku”, objavio je Institut za proučavanje rata (ISW) u dnevnom ažuriranju.Neuspjeh ruskog ministarstva odbrane da riješi te gubitke “vjerojatno će dodatno smanjiti ionako nizak ruski moral”, dodaje se.

Pad Limana bi također vjerojatno zakompliciralo rusku aneksiju Donjecka i Luganska na istoku, kao i Zaporožja i Hersona na jugu, nakon referenduma koje je Ukrajina i njeni zapadni saveznici osudila kao lažne.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime