Naslovnica Vijesti Svijet Sydney ima najveći broj slučajeva zaraze od početka pandemije

Sydney ima najveći broj slučajeva zaraze od početka pandemije

broj slučajeva

AUSTRALSKA savezna država s najvećim brojem stanovnika, New South Wales, proširila je lockdown i u ruralna područja te priobalnu regiju Byron Bay, budući da je grad Sydney zabilježio najveći dnevni broj slučajeva od početka pandemije.

U New South Walesu potvrđena su četiri smrtna slučaja i 365 zaraza koronavirusom od kojih su gotovo sve bile u Sydneyu, rekla je premijerka dotične savezne države Gladys Berejiklian na konferenciji za novinare.

New South Wales jedna je od brojnih australskih država koje se bore s obuzdavanjem epidemije koja je dovela do lockdowna u nekima od najvećih gradova u Australiji.

Najmanje 10 milijuna ljudi diljem Australije suočeno je s ograničenjima zbog koronavirusa, radi se o oko 40% stanovništva zemlje.

Mali broj cijepljenih

Lockdown u Sydneyu trebao bi biti okončan 28. augusta, ali je državna vlada naznačila da će ograničenja ostati do septembra.

Australski premijer Scott Morrison na udaru je sporog uvođenja cjepiva, pri čemu je 22,5% Australaca iznad 16 godina potpuno cijepljeno, što je daleko ispod rezultata viđenih u Velikoj Britaniji, Sjedinjenim Državama i Europskoj uniji unatoč manjoj populaciji Australije.

Morrison kaže da razumije frustracije, ali je pozvao ljude na strpljenje.

“Znam da im je dosadilo, znam da su ljuti i znam da žele da to prestane i da se život vrati tamo gdje su znali”, rekao je Morrison novinarima u Canberri.

Morrison je rekao da će svim Australcima starijim od 16 godina biti ponuđeno cjepivo do kraja godine, a izgledi za to su porasli jučer kada je australski regulator dao privremeno odobrenje za cjepivo Moderna.

Index.hr

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime