Naslovnica Vijesti TikTok uveo nove restrikcije vremena korištenja aplikacije

TikTok uveo nove restrikcije vremena korištenja aplikacije

TikTok uveo nove restrikcije vremena korištenja aplikacije
TikTok uveo nove restrikcije vremena korištenja aplikacije

Popularna platforma TikTok uvela je nove kontrole vremena korištenja aplikacije kao i vodič za “blagostanje” tinejdžera koji je koriste.

Cilj novog alata je da se pomogne korisnicima da kontrolišu vrijeme koje provode koristeći aplikaciju. Uz ovu promjenu kompanija uvodi novu in-app kontrolnu ploču koja će detaljnije pratiti koliko dugo i često se koristi aplikacija.

Sadržavat će statističke podatke o vremenu korištenja, kada je aplikacija najčešće korištena, kao i koliko često se pokreće/otvara.

Korisnici TikToka će moći postaviti vremensko ograničenje korištenja aplikacije nakon što je jednom otvore.

Ranije je aplikacija nudila kontrolu vremena korištenja aplikacije koje bi isticalo nakon određenog vremenskog ograničenja, međutim, nove postavke korisnicima omogućavaju da dobiju upozorenje, odnosno da ih aplikacija podsjeti da “odkore” ako su je držali otvorenom duži vremenski period.

Promjene dolaze nakon što su se TikTok i slične aplikacije suočile s pitanjima o utjecaju na tinejdžere. Ranije ove godine je američki Senat predstavio nacrt zakona koji će povećati proučavanje ovisnosti o društvenim mrežama u nastojanju da se postavi više “zaštitnih ograda” za zaštitu mlađih korisnika.

TikTok sada uvodi dodatne restrikcije vremena korištenja aplikacije za tinejdžere starosti od 13 do 17 godina. Tinejdžerima će se odsad sedmično pojavljivati “digitalni upiti o dobrostanju” te će dobijati dodatne podsjetnike o vremenu korištenja aplikacija nakon što provedu više od 100 minuta dnevno koristeći istu.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime