Naslovnica Vijesti BiH Tokom vikenda vakcinisano 867 osoba

Tokom vikenda vakcinisano 867 osoba

U okviru pojačane kampanje za vakcinaciju građana protiv COVID-19, Krizni štab Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo organizovao je akciju “Vakcinacija prema građanima”.

Ovog vikenda vakcinacija se vršila na punktu u Sarajevo City Centru, gdje je u nedelju vakcinisano 437 osoba. U subotu je vakcinisano 430 osoba, što ukupno daje brojku od 867 vakcinisanih građana na pomenutom punktu. Građanima su na raspolaganju bile vakcine Pfizer, Sinopharm, Moderna i Sinovac za prvu, drugu i treću dozu.

Podsjećamo da je vakcinacija u tržnim centrima počela 6. novembra prošle godine, a uzimajući u obzir da se u prethodnim vikendima vakcinacija vršila u brojnim tržnim centrima u KS, ukupno je na ovaj način vakcinisano oko 11.000 osoba.

Bitno je naglasiti da se na ovim punktovima vakcinišu osobe svih dobnih skupina, a najviše mladi ljudi. Vakcinacija u KS odvija se radnim danima i u domovima zdravlja, gdje se osim prve doze, vrši i revakcinacija, te davanje treće doze vakcine, u skladu sa preporukama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS.

Treća doza svih vrsta vakcine su na raspolaganju svim dobnim skupima, kao i onima koji su primili prve dvije doze van Kantona Sarajevo, ali je prvo potrebno da prijave podatke o prve dvije doze u sistem Zavoda zdravstvenog osiguranja KS.

Krizni štab Ministarstva zdravstva poziva građane na poštivanje mjera koje su na snazi, te ih prvenstveno podsjeća na obavezno nošenje maske i održavanje distance u zatvorenom prostoru

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime