Naslovnica Novo Truss: Sankcije ukinuti tek kad Rusi napuste Ukrajinu

Truss: Sankcije ukinuti tek kad Rusi napuste Ukrajinu

Truss: Sankcije ukinuti tek kad Rusi napuste Ukrajinu
Truss: Sankcije ukinuti tek kad Rusi napuste Ukrajinu

Međunarodne sankcije Rusiji trebale bi biti ukinute tek kada sve njezine trupe napuste Ukrajinu, rekla je ministrica vanjskih poslova Velike Britanije Liz Truss.

Truss je također na sastanku ministara vanjskih poslova G7 u četvrtak rekla da bi saveznici trebali ići “dalje i brže” u podršci ukrajinskom otporu. Rekla je da se ruski predsjednik Vladimir Putin mora suočiti s porazom koji sprečava daljnju agresiju.

Neki analitičari upozoravaju da bi ovakav stav mogao otežati političko rješenje.

Ministarstvo vanjskih poslova saopćilo je kako je Truss pozvala svoje kolege na sastanku u Njemačkoj da se obavežu na daljnje valove sankcija sve dok ruske trupe ostaju u Ukrajini.

“Putin se ponižava na svjetskoj pozornici. Moramo osigurati da se suoči s porazom u Ukrajini koji mu uskraćuje bilo kakvu korist i u konačnici ograniči daljnju agresiju”, rekla je Truss.

Truss je bila među najotvorenijim britanskim ministrima u postavljanju eksplicitnih ratnih ciljeva, rekavši u prošlomjesečnom govoru da Rusiju treba istisnuti iz “cijele Ukrajine”.

Ipak, neki vanjskopolitički analitičari strahuju da bi se takvi specifični zahtjevi jednog dana mogli sukobiti s interesima Ukrajine i otežati pregovore.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime