Naslovnica Novo U Francuskoj sa radom počinje Facebook News

U Francuskoj sa radom počinje Facebook News

Facebook news
Facebook news

Facebook će od utorka u Francuskoj pružati uslugu namijenjenu novinskim sadržajima, Facebook News, koja bi trebala garantovati, kako su kazali, bolje medijske vidljivosti i odgovor na optužbe za dezinformisanje koje se iznose protiv društvene mreže.

Servis će u početku biti ograničen na manji broj francuskih korisnika Facebooka, a do maja bi se trebao proširiti na sve korisnike u Francuskoj, saopćeno je iz Mete, prenosi Reuters.

– Osim klasičnih Facebook-ovih aktuelnosti, Facebook News je mjesto na kojemu će se isključivo prenositi informacije iz provjerenih izvora, jer će ih proizvoditi pravi mediji – rekao je Jesper Doub, direktor za partnerstva s medijma za Europu u Meti.

Francuska tako postaje peta zemlja u kojoj se otvara Facebook News, nakon SAD-a krajem 2019., Velike Britanije u januaru 2021., Njemačke u maju i Australije u augustu.

Početak rada Facebook Newsa u Francuskoj moguć je zahvaljujući potpisivanju ugovora sa Savezom za opće informativne medije (APIG) o kojemu je Facebook izvijestio u oktobru.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime