Naslovnica Novo Ubijen tigar koji je usmrtio 9 osoba u Indiji

Ubijen tigar koji je usmrtio 9 osoba u Indiji

Ubijen tigar koji je usmrtio 9 osoba u Indiji

Indijska policija ubila je tigra nakon što je on usmrtio najmanje devet osoba u Champaranu, u državi Bihar.

Zvijer je ubijena nakon lova u kojem je učestvovalo 200 policajaca i okružnih zvaničnika. Neki oficiri patrolirali su slonovima da ga pronađu.

Operaciju je vodila policija Bihara, koja je opkolila polje šećerne trske u blizini sela Sitaltola Baluwa kako bi ubila trogodišnjeg tigra poznatog kao T-104.

Kumar Gupta, glavni čuvar divljih životinja u regionu, rekao je za Times of India da je tigar identifikovan kao “opasan po ljudske živote”.

Direktor Valmiki Tiger Reserve, Nesamani K, rekao je da je konačna potraga za T-104 počela u subotu, ubrzo nakon što su se pojavile vijesti da su majka i njeno dijete ubijeni u napadu tigra.

“Bila je to neprospavana noć za cijelo selo”, rekao je Paltu Mahato za Hindustan Times.

“Pokušaji smirivanja životinje bili su neuspješni i tigar je pokazao potpuni nedostatak straha kada je bio okružen timovima”, dodao je Gupta.

Inače, Indija je dom za više od 70% divljih tigrova u svijetu. Indijski rezervati tigrova, zaštićena područja u kojima životinje mogu živjeti, nisu se proširile istom brzinom kao i populacija tigrova. To je natjeralo neke velike mačke da se radi preživljavanja okrenu pejzažima u kojima dominiraju ljudi, što dovodi do ubijanja stoke, a ponekad i ljudi.

Prema vladinim podacima objavljenim 2019. godine, svake godine tigrovi ubiju između 40 i 50 ljudi u Indiji.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime