Naslovnica Novo Ukrajinci oslobodili grad kod Kijeva

Ukrajinci oslobodili grad kod Kijeva

0
Ukrajinci oslobodili grad kod Kijeva
Ukrajinci oslobodili grad kod Kijeva

U videoporuci u ponedjeljak navečer ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da ukrajinske oružane snage odbijaju rusku vojsku i da su usporile njihovo napredovanje.

Dodao je da je ruski avion oboren u regiji Harkov, gdje se nalazi drugi po veličini grad u Ukrajini. Osim toga, ukrajinska vojska tvrdi da su njene snage ponovno zauzele grad Makariv, blizu Kijeva.

Glavni stab Oružanih snaga Ukrajine kaže da su njegove trupe potisnule Ruse iz grada oko 60 kilometara zapadno od Kijeva.

“Zahvaljujući herojskim akcijama naših branitelja, državna zastava Ukrajine podignuta je nad gradom Makarivom, neprijatelj je odbačen”, objavili su na svojoj Facebook stranici.

Ovo se događa tri dana nakon što je u ruskom minobacačkom napadu na grad ubijeno sedam ljudi, prema izvještajima lokalne policije.

Američki predsjednik Joe Biden vjeruje da je Vladimir Putin “pritjeran uza zid” u Ukrajini, što povećava mogućnost da pribjegne hemijskom ili biološkom oružju.

Na poslovnom okruglom stolu u Washingtonu u ponedjeljak, Biden je rekao da vjeruje da Rusija priprema nove “lažne tvrdnje”.

“Oni također sugeriraju da Rusija ima biološko i hemijsko oružje u Ukrajini. To je jasan znak da razmišlja o korištenju tog oružja”, rekao je Biden.

Američki i saveznički dužnosnici su u više navrata tvrdili da bi Rusija mogla koristiti lažne tvrdnje o hemijskom oružju kao prethodnicu za korištenje takvog oružja.

Prethodni članakOrban: NATO na stolu ima opasne prijedloge, protiv smo slanja oružja i vojnika u Ukrajinu
Naredni članakJapanci bijesni nakon Putinove odluke da prekine mirovne pregovore dvije zemlje

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime