Naslovnica Vijesti Vrijednost Bitcoina pala ispod 25.000 dolara

Vrijednost Bitcoina pala ispod 25.000 dolara

Vrijednost Bitcoina pala ispod 25.000 dolara
Vrijednost Bitcoina pala ispod 25.000 dolara

Bitcoin je u ponedjeljak pao na 18-mjesečni minimum ispod 25.000 dolara jer su se investitori klonili rizične imovine suočeni s rasprodajom globalnog tržišta.

Najveća svjetska kriptovaluta Bitcoin nakratko je pala ispod granice od 24.000 dolara, prema podacima CoinDeska, prije nego što je ubrzo nakon toga skočila iznad tog nivoa.

Tokom vikenda i u ponedjeljak ujutro, više od 200 milijardi dolara je zbrisano sa cijelog tržišta kriptovaluta. Tržišna kapitalizacija kriptovaluta pala je ispod 1 bilion dolara u ponedjeljak, prvi put od februara 2021., prema podacima CoinMarketCap-a.

Kripto tržište je na ivici od sredine maja kada su propali takozvani algoritamski stabilcoin terraUSD, ili UST, i njegova sestrinska kriptovaluta luna .

Sada je tržište zabrinuto zbog kompanije za kriptovalute pod nazivom Celsius koja je u ponedjeljak rekla da pauzira sva povlačenja, zamjene i transfere između računa “zbog ekstremnih tržišnih uslova”.

Međutim, rasprodaja kripto tržišta je oštetila Celsius. Kompanija je 17. maja imala imovinu vrijednu 11,8 milijardi dolara, dok je u oktobru prošle godine taj iznos bio 26 milijardi dolara , navodi se na njenoj web stranici.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime