Naslovnica Vijesti Svijet Završen izvještaj o zabavama u kabinetu Džonsona za vrijeme lokdauna

Završen izvještaj o zabavama u kabinetu Džonsona za vrijeme lokdauna

Njegov kabinet je naveo da će se premijer tim povodom obratiti parlamentu u toku dana

Završen je izvještaj Sju Grej (Sue Gray) o zabavama koje su organizovane u kancelariji premijera Velike Britanije Borisa Džonsona (Johnson).

Vlada je saopćila je da je državna službenica Sju Grej predala premijeru ažuriran izveštaj o istragama koje vodi. Njegov kabinet je naveo da će se premijer tim povodom obratiti parlamentu u toku dana.

Inače, na zahtjev policije, neki od zaključaka izveštaja neće biti objavljeni, jer je pokrenuta posebnu istragu o tome da li su nekim od gotovo 20 okupljanja koje je Sju Grej istraživala prekršene epidemiološke mjere.

Podsjećamo, britanski premijer Boris Džonson nalazi se pod istragom zbog optužbi da je organizovao zabave i okupljanja sa više desetina ljudi u trenucima kada je u Velikoj Britaniji bilo pravilo o strogom lokdaunu zbog pandemije koronavirusa.

Džonson se zbog toga našao na udaru kritika, a poslanici iz redova Konzervativaca poručili su da je neophodno izglasavanje nepovjerenja Džonsonu, a sve će zavisiti od izveštaja Sju Grej, koji je sada pred Džonsonom. U međuvremenu, Džonson negira da je prekršio zakone. Istakao je da nema namjeru da podnese ostavku.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime