Naslovnica Biznis Novo normalno nakon pandemije: Tri dana kod kuće, dva u kancelariji

Novo normalno nakon pandemije: Tri dana kod kuće, dva u kancelariji

novo normalno

Novo normalno zbog pandemije donijelo je mnoge promjene, jedna od njih je i promjena radne sedmice koja se već primjenjuje u Velikoj Britaniji.

Tradicionalna radna sedmica u Velikoj Britaniji se ukida, a kompanije sve više usvajaju sistem dva ili tri dana u kancelariji, ostatak kod kuće ili obratno, piše Daily Mail.

Pozivajući se na nedavna istraživanja, list navodi da će tri dana kod kuće i dva u kancelariji postati novi standard kao rezultat pandemije.

Mnoge velike firme već su usvojile ove promjene, a britanski “Institut direktora” saopštio je da će dvije trećine šefova kompanija odobriti rad na daljinu.

novo normalno
Novo normalno nakon pandemije: Tri dana kod kuće, dva u kancelariji

Novo normalno donosi radikalne promjene.

Roger Barker iz ovog Instituta rekao je da je pandemija iznjedrila revoluciju “veću nego što bi donijela bilo kakva radikalna reforma ili regulacija”.

Prema istraživanjima agencije YouGov, svaki peti poslodavac tražiće od zaposlenih da nastave da dolaze u firmu pet radnih dana. Iz ove agencije kažu da će takozvani hibridni rad postati standard za mnoge zaposlene.

Kombinovanje lokacija
Bankarska grupacija NatWest očekuje da će svaki deveti radnik raditi kod kuće, dok ASDA preporučuje svojim radnicima da rade sa bilo koje lokacije sa koje mogu da obavljaju svoj posao.

Lanac robnih kuća John Louis uveo je opciju fleksibilnog rada za sve šefove odjeljenja, osim ako je posao takav da se ne može raditi van firme, ističući da je pandemija natjerala ljude da razmisle i preispitaju sistem pet radnih dana kod kuće.

Jedan od direktora ove firme Nicky Humphrey rekao je da je pandemija natjerala ljude da brzo urade nešto što se ranije smatralo nemogućim.

Zašto gubiti sate u dolasku i odlasku s posla?

“Sada kada se možemo vratiti u naše kancelarije seizmičke promjene natjerale su nas da se zapitamo zašto bi očekivali od ljudi da ponovo gube sate u dolasku i odlasku sa posla pet dana sedmično kada to vrijeme mogu da iskoriste na kvalitetniji način, provodeći više vremena sa porodicom, baveći se nekim ličnim stvarima ili drugim interesovanjima”, rekao je on.

Outsourceing kompanija Capita saopštila je da će 35.000 od 55.000 radnika od sada većinu vremena raditi kod kuće.

Maloprodajne kompanije najavljuju kombinovani radi kod kuće i iz kancelarije.

Ovo su najbolji finansijski savjeti koje možete dobiti: 5 mudrih lekcija “običnih” ljudi

1 komentar

  1. […] Novo normalno nakon pandemije: Tri dana kod kuće, dva u kancelariji Hrvatsku ceka ekonomski kolaps? Pandemija ih “bacila” na brojke iz devedesetih “Turski tok” postaje jedna od ključnih plinovodnih arterija Europe Broj turista u Hrvatskoj trenutno je preko milion Azijske berze pale na najniže razine u sedam mjeseci SveFinansijeInvesticijePosaoPrivreda […]

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime