Naslovnica Crna hronika Vozač autobusa bio umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom

Vozač autobusa bio umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom

vozač autobusa
Osumnjičeni 52-godišnji vozač autobusa sa Kosova, u čijem je prevrtanju poginulo 10 osoba, u trenutku nesreće bio je umoran i nesposoban za sigurno upravljanje vozilom, izvijestili su iz Županijskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu u ponedjeljak.
U priopćenju su, uz ostalo, naveli da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnjak 25. jula oko 6,15 sati, protivno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, upravljao autobusom južnom kolničkom trakom autoceste A3 kod mjesta Sibinj i da se u stanju umora i nesposobnosti za sigurno upravljanje vozilom nije kretao na dovoljnoj udaljenosti od desnog ruba kolnika pa je skrenuo u desnu stranu na travnatu površinu s južne strane, javila je Hina.
Autobus je izletio i prevrnuo se na desnu bočnu stranu, pri čemu je poginulo 10 osoba, 10 je ozlijeđeno, a riječ je o teškim tjelesnim ozljedama ili teškim tjelesnim ozljedama opasnima po život.
52-godišnji vozač autobusa ispitan je u ponedjeljak u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu, a sumnjiči ga se da je počinio kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 4. Kaznenog zakona/11.
Državno odvjetništvo najavilo je da će sucu istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu podnijeti prijedlog da se odredi istražni zatvor.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime