Naslovnica Koronavirus “Rekla sam mu da stavi masku, a on skinuo gaće i pljunuo...

“Rekla sam mu da stavi masku, a on skinuo gaće i pljunuo me”: Hrvatica doživela šok u radnji

stavi masku

Ja, pokrivena njegovom pljuvačkom preko pola ruke, a on, spuštenih gaća i golog međunožja, viče na mene zbog maske, priča šokirana radnica

Prodavačice u Podstrani imaju problem s turistima koji odbijaju da nose zaštitne maske. Jedna od njih je upozorila kupca da mora da stavi masku, nakon čega je turista pljunuo na nju.

Još uvek zgrožena onim što je doživjela na radnom mestu, mlada djevojka je za Slobodnu Dalmaciju rekla da od tada dobro pazi koga će od turista upozoravati.

– Ja, pokrivena njegovom pljuvačkom preko pola ruke, a on, spuštenih gaća i golog međunožja, viče na mene zbog maske. Imao je oko 50 godina, dolazio je i prije, pa smo znali da je Poljak. Od tada se bojim išta da kažem, ako mislim da je neko agresivan. Procijenimo i upozorimo kad mislimo da nećemo doživjeti nešto slično od antimaskera – rekla je ona.

“Lako bih prešla preko gole pozadine, ali zašto usta i nos ne pokrije?!”

I drugi tvrde da u radnjama jedino domaći i prodavačice nose maske.

– Evo jutros, jedna u tangama s mrežom preko polugole stražnjice, čujem govori francuski, bez maske. Lako bih ja prešla preko gole pozadine, na to smo navikli preko ljeta, ali zašto usta i nos ne pokrije, to mene muči. Još uđu u dućan bez problema. A mi smo ove zime morali da čekamo red da neko izađe kako bismo ušli i normalno kupovali. Zašto se njima ne zabrani ulazak, nego se puštaju unutra? – upitala je mještanka.

Blagajnica u drugom dućanu kaže da jedan dio turista nosi maske, ali da ih većina ne koristi.

– Evo baš nam je danas bila Civilna zaštita zbog toga. Obilaze stalno, ali što ću ja kad oni neki jednostavno ne žele da nose maske – kaže.

Iz Štaba civilne zaštite Podstrane kažu da trgovine obilaze dva puta nedeljno.

– U pogledu obaveznog korišćenja zaštitnih maski u radnjama, možemo vas obavestiti da članovi štaba redovno, dvaput dnevno (ujutro i uveče), obilaze radnje i upozoravaju radnike odnosno šefove o eventualno uočenim propustima.

– Takođe, Štab je u stalnoj komunikaciji s odgovornim osobama trgovačkih lanaca koji posluju na području opštine Podstran i konstantno ukazuje na obvezu pridržavanja epidemioloških mera – rekao je Ante Minigo, član Štaba CZ Opštine Podstrana.

(Telegraf.rs)

Kako se ponašati ako izbije požar u vašoj blizini, DETALJNE SMJERNICE ?! Šumski požari i požari u domaćinstvu, upotreba aparata za gašenje požara!

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime