Naslovnica Koronavirus Sputnjik lajt vakcina efikasna u kombinaciji s drugim vakcinama

Sputnjik lajt vakcina efikasna u kombinaciji s drugim vakcinama

sputnjik lajt

Vakcina Sputnjik lajt pokazuje visoku efikasnost u kombinaciji sa vakcinama AstraZeneka, Sinofarm i Moderna u Argentini, saopštila je pres-služba Ruskog fonda za direktne investicije.

“Podaci koje je dobilo Ministarstvo zdravlja provincije Buenos Ajres pokazuju da je kombinovana primjena preparata Sputnjik lajt sa drugim vakcinama i vakcinacija samo sa dvije doze Sputnjik lajt bezbedna – ne postoje ozbiljne nuspojave, vezane za vakcinaciju. Sve kombinacije koje su korišćene tokom istraživanja su bezbedne”, navodi se u saopštenju, preneo je Sputnjik.

Trenutno, u provinciji Buenos Ajres analizirani su podaci, dobijeni nakon vakcinacije 121 dobrovoljca koji su primili sledeće kombinacije vakcina: Sputnjik light i AstraZeneka, zatim Sputnjik light i Moderna, Sputnjik light i Sinofarm, kao i Sputnjik light u kombinaciji sa Sputnjik light-om.

“Ruski fond za direktne investicije predložio je drugim proizvođačima partnerstvo za izvođenje zajedničkog istraživanja kombinovane primene vakcina.

Takav pristup ima najveću perspektivu za borbu protiv pandemije, uključujući nove sojeve virusa korona koji nastaju po celom svetu, rekao je direktor fonda Kiril Dmitrijev.

“Vakcina Sputnjik lajt može efikasno da se koristi u kombinaciji sa drugim vakcinama, što potvrđuju istraživanja u Argentini i drugim državama”, dodao je on.

B92

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime