Naslovnica Koronavirus U Hrvatskoj će se vjerovatno upotrijebiti i treća doza cjepiva

U Hrvatskoj će se vjerovatno upotrijebiti i treća doza cjepiva

0
treća doza cjepiva

ŠEF HRVATSKOG zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na presici Stožera najavio je da će se vjerovatno koristiti treća doza cjepiva nad hrvatskom stanovništvom.

“Vjerojatno je da će se cijepiti s trećom dozom, neke zemlje su to već počele, kao što su, primjerice, Turska i Mađarska. No to je u rijetkim slučajevima, nakon dvije doze kineskog cjepiva, koje je manje učinkovito. Nitko ne zna u ovom trenutku kada ćemo početi s trećom dozom. Neke studije pokazuju da možda neće biti potrebna treća doza cjepiva. Međutim, po mišljenju epidemiologa HZJZ-a s kojima svakodnevno komuniciram, vrlo vjerojatno je da će biti ta treća doza cjepiva, naročito za imunokompromitirane”, rekao je Capak.

Cijepljenje trećom dozom komentirala je i Markotić.

“Jučer se o tome raspravljalo i danas će se raspravljati na ekspertnoj skupini Europske komisije, gdje ću i ja biti. Jučer je rečeno da za sada nitko nema relevantnih studija koje bi kazale da se treba ili ne treba cijepiti trećom dozom. Zasad nema razloga da se ide u to, ali prate se studije većine zemalja, najveći će broj podataka dolaziti iz zemalja s najviše stanovnika.

Index.hr

 

 

Prethodni članakLažljiva reporterka RTL-a se mazala blatom uoči uživo javljanja, pa se zatim hvalila da pomaže u čišćenju nakon poplave 🤦‍♂️
Naredni članakDodik prijeti odcjepljenjem Republike Srpske od BiH: “Inzko je srbomrzac”

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime