Naslovnica Lifestyle Fitness FITNESS: Ovo su savjeti koje trebate ignorisati!

FITNESS: Ovo su savjeti koje trebate ignorisati!

Fitness je definitivno u zadnja dva desetljeća poprimio veliki značaj, sve više se promoviše koncept zdravog života koji je neizostavan bez adekvatne tjelesne aktivnosti. Veliki broj samoprozvanih stručnjaka usuđuju se dijeliti savjete, a osobe koje imaju volju ali ne i dovoljno znanje mogu prihvatiti pogrešne savjete, a to dovodi do pogrešnog načina treniranja i eventualnih posljedica po tijelo kao što su povrede, hormonski poremećaji i generalno narušavanje zdravlja, što je u potpunosti suprotno od onoga što se prvobitno želi postići.

fitness

Koliko puta ste odbili da dižete tegove jer ste se bojali da ćete postati ogromni i napuhani poput Hulka ? Vrijeme je da razotkrijemo slične mitove koji prate fitness industriju.

Instruktori su otkrili pojedine savjete koji su ubjedljivo najgori koje možete dobiti, a mi vam danas donosimo neke od njih.

Ako dižete tegove postat ćete nabildani do neprepoznatljivosti

Ovog savjeta se zapravo najviše boje pripadnice ljepšeg pola, slušajući loše savjete zapravo žene izbjegavaju da ojačaju svoju muskulaturu i vezivno tkivo, kao i da steknu snagu. Ono što je važno zapravo je gustoća mišićne mase, a ne mišićni tonus, a radeći na gustoći vaše muskulature poboljšavate vaš metabolizam i povećavate gustinu kostiju.

fitness

Morate zbuniti mišiće da bi izgradili snagu

Prava istina je da nećete uspjeti pratiti svoj napredak ako stalno mijenjate vježbe snage. Napredak u snazi ćete moći primjetiti ako budete uporedili ono što ste danas postigli određenom vježbom, s onim što postignete tom istom vježbom za dvije sedmice.

Idealna težina za vaše tijelo

Nijedan trener ili fitness instruktor vam ne može reći kakva treba da bude vaša idealna težina jer takvo nešto ne postoji. To je individualna stvar i idealna težina bi trebala biti ona u kojoj se osjećate najugodnije, i ne smijete dozvoljit da vam brojka na vagi određuje sreću.

fitness

Što više vremena provodite u teretani, bolji će biti rezultati

Ova taktika je jako loša, istraživanja su pokazala da su sportisti koji treniraju svaki dan znatno podložniji povredama od onih koji prave dan, dva ili tri dana pauze. Sportisti iz prve skupine u pravilu sporije i napreduju u pogledu postizanja željenih rezultata, pa stoga ukoliko svakodnevno naporno trenitare možda biste trebali razmislit o odmoru. Našem tijelu je potreban odmor da bi se regenerisalo, te mnogi svjetski treneri naglašavaju da je odmor zapravo sastavni dio treninga.

xPortal - FITNESS: Ovo su savjeti koje trebate ignorisati!

Više o fitnessu i zdravim navikama čitajte ovdje.

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime