Naslovnica Nauka & Tehnologija Instagram će tražiti od korisnika potvrdu o datumu rođenja

Instagram će tražiti od korisnika potvrdu o datumu rođenja

potvrdu o datumu rođenja

Kada otvore profil na ovoj aplikaciji, od korisnika će biti zatraženo da unesu datum rođenja, a zatim će dobiti nekoliko upozorenja ukoliko ne unesu datum

Društvena mreža Instagram počet će da traži od svojih korisnika potvrdu o datumu rođenja, a u okviru napora za stvaranje novih bezbjednosnih funkcija za mlade, saopštila je danas ova društvena mreža u vlasništvu kompanije Facebook.

Instagram je u objavi naveo da će koristiti te informacije kako bi se pružila i osigurala prava iskustva za pravu starosnu grupu, prenosi agencija Reuters.

Prošlog mjeseca, kompanija je saopštila da će korisnike koji su mlađi od 16 godina automatski prebaciti na privatni nalog kada se pridruže ovoj platformi.

Kada otvore profil na ovoj aplikaciji, od korisnika će biti zatraženo da unesu datum rođenja, a zatim će dobiti nekoliko upozorenja ukoliko ne unesu datum.

U nekom trenutku, korisnici će morati da unesu datum rođenja da bi nastavili da koriste aplikaciju, rečeno je iz kompanije.

Kako se navodi, ove izmjene utjecat će samo na korisnike koji prethodno nisu stavili datum rođenja u ovoj aplikaciji.

Dodaju da su svjesni da bi neki korisnici mogli da unesu lažan datum rođenja, ali kažu i da oni već razvijaju novu tehnologiju za rješavanje takvih problema, prenosi Tanjug.

Fokus

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime