Naslovnica Sport Tenis WIMBLEDON odlučio prekinuti dugu tradiciju?

WIMBLEDON odlučio prekinuti dugu tradiciju?

Od iduće godine jedan od najpoznatijih svjetskih teniskih turnira Wimbledon trajat će 14, a ne kao do sada 13 dana.

Wimbledon je do sada bio jedini od četiriju Grand Slam turnira koji se ne igra nedjeljom usred dvaju tjedana.

Međutim, “Middle Sunday” postat će stalni dio rasporeda turnira, pretvarajući Wimbledon u 14-dnevni događaj, objavio je All England Lawn Tennis Club (AELTC).

Prva nedjelja u Wimbledonu obično je dan odmora. Tada kojeg organizatori turnira rade na uređenju terena što rezultira prepunim rasporedom “maničnog ponedjeljka”.

“Zahvaljujući poboljšanoj tehnologiji i održavanju travnjaka u proteklih pet godina u stanju smo čuvati terene, posebno središnji teren, bez cjelodnevnog odmora,” rekao je predsjednik AELTC-a Ian Hewitt.

Organizatori trećeg teniskog Grand Slam turnira sezone ove su godine zabranili igračima iznajmljivanje privatnih kuća u blizini terena.

“Igrači uživaju u privatnom stanovanju i nadamo se da ćemo ga vratiti sljedeće godine, ali ove godine to jednostavno nije moguće,” kazala je izvršna direktorica AELTC-a Sally Bolton.

Pravilo vrijedi čak i za britanske igrače poput Andyja Murraya, koji živi u blizini terena.

Vlada je dopustila kapacitet od 25% na sportskim borilištima. Ali AELTC se nada da će se ta brojka povećati do početka turnira.

Cijene ulaznica bit će iste kao i prošle godine kada je turnir otkazan zbog pandemije COVID-19. Organizatori su rekli da će pričekati do lipnja prije nego što odluče o nagradnom fondu.

Wimbledon je jedini Grand Slam turnir koji je prošle godine otkazan. A ove godine trebao bi se održati od 28. juni do 11. jula.

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime